Semesterdagar

Semesterdagar, och ett stopp i vardagen. En stund att reflektera och fundera. Fundera på tiden som varit, på tiden som kommer, men framförallt på tiden som är just nu. Att leva och vara i nuet, är bland det svåraste som finns.

Som en del har märkt, har jag inte varit så aktiv på vissa sociala medier den senaste tiden. Jag har helt enkelt prioriterat bort det. Min tid har jag velat lägga på annat.

Jag har också haft tid, att fundera kring vilka vänner som faktiskt kan kallas för vänner. Svaret är väldigt enkelt. De som respekterar mig och accepterar mig för den jag är. Vänner som respekterar att jag har, och jobbar med min diagnos. Att jag har haft ångest större delen av mitt liv. Och att jag öppet pratat om både mina depressioner, ångest och adhd:n.

De som inte förstår mig, de som blir avståndstagande för att jag vågar prata om psykisk ohälsa – de behöver ta sig en funderare. Vad är det att vara rädd för? Ge en hjälpande hand istället. Visa stöttning. Med rädsla kommer man ingenvart.

Så sudda ut alla utropstecken, om att alla personer med psykisk ohälsa är knäppa, för det är så mycket vanligare än vad Du tror. Gör om, gör rätt – visa stöd och hjälp till.

20170719_174722

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>