Superhelg!

Hej hopp hallå!

Hoppas ni haft en bra helg? Jag har haft en riktigt superhelg, som egentligen påbörjades i torsdags kväll. Då var det nämligen dags för Corsas andra clear round. Denna gången blev det 50 cm och 60 cm. Först så skulle alla ponnyer hoppa med start kl 17.00 och därefter alla storhästar. Vi hade riktigt tur med vädret, det var soligt, lite vind och lite molnigt om vartannat. Denna gången åkte jag och mamma ensamma, vilket gick riktigt bra! 😀 Hon var så duktig lilla Skorpan. Hon tog ut nästan direkt när vi kom fram, och sedan så ledde jag runt henne i ridhuset på ridklubben. Hon tyckte det var lite läskigt, men vande sig snabbt.

Därefter var det dags att göra i ordning henne, och då hade mamma tagit hand om henne själv en stund, eftersom jag behövde utföra lite behov. 😛 När jag väl kom till transporten hade mamma redan börjat göra iordning henne. Satt på hoppskydden och hon hade varit hur cool som helst. Vi hjälptes åt med resten och sadeln gick hur bra som helst. Hon stor bara och tittade runt lite slött.

När vi gjort i ordning henne, gick jag banan, vilket var en hel del tittinfångare, men annars en helschysst bana för henne. Efter jag gått banan, satt jag upp och red fram i ridhuset. Hon var lite spänd och tittig, men slappnade fort av. Red i trav och galopp, innan vi gick till framhoppningen. Tog några språng över alla hinder, innan vi tog en liten skrittpaus. Blev ganska lång väntan innan start, eller kändes långt, men var inte superlångt. Innan min första start så tog jag ett språng igen, men ville inte hoppa för mycket på framhoppningen.

När vi väl kom in på banan visade jag henne alla hinder och infångarna, men det var inga problem. Mot första hindret tvekade hon dock lite, men hoppade fint över. Likaså på resten, dock hinder nummer 4 tittade hon till på, så hon hoppade nästan stillastående. Men hon kom över alla hinder och gjorde riktigt fina skutt. I andra klassen, gjorde hon en helt perfekt runda. Dock var hon lite seg under nästan hela dagen, men det gick riktigt bra ändå.

Så av totalt 4 starter, av starten på sin hoppkarriär, så har det varit 4 nollrundor. 😀 Underbara lilla häst! I fredags och igår fick hon vila, och idag tog vi först en liten tur på gräsbanan, och sedan på ridbanan. Där fick hon skuta över sockerbitar och vattenmatta. 😉 Om hon hoppade? JAPP! 😀 Älskade häst!

För övrigt har det blivit mycket gårdsgöra den här helgen. Riktigt skönt! Dags att ladda för en ny vecka!

Sov så gott alla! Puss och kram/ C

20170518_192453 20170518_192452 20170518_192459 20170518_192502 20170518_192500

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>