Julköttbullar – EN dag kvar!!! 😀

Hoppas ni inte är allt för stressade idag! Kom ihåg att allt löser sig! 😊 Och om allt går åt skogen, skratta och beställ pizza istället! 😀

Igår tipsa jag ju om min snabba kräftsill. Idag blir det ytterligare något snabbt, gott och effektivt – kryddiga Julköttbullar. Receptet kommer här nedan:

0.5 kg nötfärs

Kryddpeppar

Hel nejlika

Fligsalt

Nypa socker

1 ägg

En liten gul lök

Rör samman färsen med ägget, mortla pepparkornen, nejlikorna tillsammans med flingsaltet. (Givetvis kan man ha i ströbröd också, men jag föredrar utan.) Därefter rör ner det i blandningen. Steklöken lätt på pannan med smör, så den blir mjuk. Rör sedan ner den i blandningen. Rulla köttbullar i valfri storlek, och ge de stekyta på pannan. Lägg sedan köttbullarna i en ugnsfast form, och in i ugnen på 150° i ca 10-15 min. Busenkelt och GOTT! 😀😘

20161223_124124

20161223_124140

Ha en fin dan före dopparedag!💖

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>