Tvivlaren vs Fightern

God förmiddag!

Jag tänkte ta upp en grej här, som ständigt är aktuell för mig. Motstånd.

Alltid, alltid, alltid får jag kämpa i motvind. Med vad jag än tar mig för, kommer det alltid att finnas en tvivlare, en kritiker. Någon som ser saker och ting med två kritiska ögon, och ger en synvinkel utifrån ett eventuellt misslyckande eller dylikt. Detta triggar mig något så oerhört mycket! Det finns ingen bättre sporre, än att fråga och höra efter vad kritiker tycker. GIVETVIS blir jag emellanåt förbannad, irriterad eller ja, rent av ilsken över varför ingen tror på min idéer. Men, så fort jag sansat mig, och börjar använda de små valnötterna där uppe, så inser jag ju faktiskt – det är ju den BÄSTA hjälpen jag kan få!

Att någon ser på saker och ting, för mig då, ur ett negativt perspektiv, är ju inget annat än en väldigt stor tillgång. All den energin som kommer, tankarna som kommer och bearbetas, viljan som blir starkare av att möta allt detta – det är ju precis vad jag behöver! Vem än kritikern må vara, så snappa upp det viktigaste, och använd allt det ovannämnda för att slå planen i lås. För ingenting är egentligen omöjligt, de har bara lite olika koordinater på vägen. Att vara rädd för att blir ledsen, och känna sig sårad, är också en tillgång. För många gånger så kommer ilska ur ledsamheten, och ny energi frodas.

Det är inte bara kritiker som är en tillgång för ens framgångar, utan ens egna sinnesstämningar. Ta till vara på ledsamheten – omvandla dess energi till idéerna. När de ilskna orden är slut, och fräsandet är över – behåll känslan, men använd energin till produktivitet istället. Låt den överväldigande glädjen få komma, och rinna av – men kom till sans, tänk rationellt och behåll den glädjande känslan i kroppen. Allt, allt, allt måste omvandlas till energi som gör att idéerna blir handling. Handlingen blir utförande. Utförandet blir ett resultat. Och resultatet bygger vidare med nya idéer. Håll bollen i rullning!

Kom ihåg att du är en fighter!

Jag vill – alltså kan jag

Jag vill – alltså ska jag

Jag vill – därför gör jag det

20160818_100957

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>